Corona preventie

Coronapreventie: mondkapje naar keuze

Er is gelukkig veel minder corona in Nederland. De omikron variant is milder en door vaccinaties en het doormaken van de ziekte hebben veel mensen immuniteit opgebouwd; daardoor verloopt de ziekte minder ernstig; door de toegenomen immuniteit is de ziekte ook minder besmettelijk. Daarom zijn in veel gevallen nauwelijks nog preventieve maatregelen nodig.
Voor bejaarde en kwetsbare mensen kan corona nog wel gevaarlijk zijn. Als je zelf tot die groep behoort of een naaste wilt beschermen die bejaard of kwetsbaar is, is het een goed idee om het mondkapje (type 2R) dat in de wachtkamer hangt te gebruiken bij behandeling in mijn praktijk; ik als behandelaar zet dan ook een mondkapje op. Ontsmet je handen met de handalcohol nadat je je kapje hebt afgezet in de wachtkamer en de praktijk verlaat.
Heb je geen behoefte aan extra bescherming dan hoef je dus geen kapje te gebruiken.

Meenemen

Neem een grote én een gewone handdoek mee (om onder te liggen op de behandeltafel) en je pinpas. Betaal je contant neem dan gepast geld mee in een envelop.
Zorg dat je ongeveer 5 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig bent en kom ook niet te laat. Op deze manier heb ik voldoende tijd om op te ruimen en te desinfecteren voor je behandeling.
Bel aan bij aankomst; ik doe dan de deur voor je open. Wil je extra bescherming dan is het goed een meter naar achter te gaan voor ik open doe.

Behandeling

De tijd dat je in de behandelruimte bent is ongeveer 45 minuten. De behandeltafel en hoofdsteun worden na elke behandeling gedesinfecteerd.

Reacties zijn gesloten.