Corona preventie

Corona preventie

De corona pandemie is helaas nog niet voorbij; de virus circulatie is sinds oktober zelfs erg toegenomen. Daarom heeft de overheid opnieuw het gebruik van mondkapjes voor zowel behandelaar als patiënt verplicht gesteld. Ook blijft het belangrijk alert te blijven op klachten die op Covid zouden kunnen wijzen, je zo nodig te laten testen en zolang dat niet gebeurd is, thuis te blijven en niet naar de praktijk te komen. Realiseer je dat in mijn praktijk zieke en ook kwetsbare mensen komen, ook is niet iedereen gevaccineerd.
De werkwijze in mijn praktijk voldoet aan de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur.

Afspraken maken

Heb je klachten die op COVID-19 zouden kunnen wijzen, dan word je verzocht geen afspraak te maken. Doe een PCR test bij de GGD en zorg dat je anderen niet kunt besmetten. Heb je een allergie of chronische luchtwegklachten die op Covid-19 lijken maar het niet zijn én heb je geen andere symptomen dan die je van jezelf kent, dan kun je gewoon een afspraak maken. Krijg jij of iemand uit je huishouden klachten terwijl je al een afspraak gemaakt hebt, dan wordt je verzocht niet te komen en de afspraak te annuleren, al is het nog zo kort van tevoren. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht.

Meenemen

Neem een grote én een gewone handdoek mee (om onder te liggen op de behandeltafel) en je pinpas. Betaal je contant neem dan gepast geld mee in een envelop. Neem bij voorkeur niemand mee, tenzij dat noodzakelijk is, bijvoorbeeld vanwege de begeleiding van een kind of vanwege taalproblemen.
Zorg dat je niet meer dan 5 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig bent en kom ook niet te laat. Op deze manier kom je geen andere patiënten tegen in de wachtkamer en heb ik voldoende tijd om op te ruimen en te desinfecteren voor je behandeling.

Binnenkomen in de wachtkamer

Zet je tas neer onder de kapstok, hang je jas op en doe je schoenen uit. Gebruik de handalcohol dispenser, die je met je elleboog kunt bedienen.
Het gebruik van een mondkapje is verplicht in mijn praktijk; er ligt er een voor je klaar op een tafeltje in de wachtkamer. Zet het kapje op en ga vervolgens weer zitten; wacht tot ik de deur open doe en je binnen kunt komen.

Behandeling

Op de behandeltafel gebruik ik een schone, volledig dekkende overtrek voor eenmalig gebruik. De tijd dat je in de behandelruimte bent is ongeveer 45 minuten. De hoofdsteun wordt na elke behandeling gedesinfecteerd.

Weggaan

Als je weggaat doe je je mondkapje af in de wachtkamer en leg je het in de pedaalemmer die daar staat. Desinfecteer daarna je handen met de handalcohol uit de dispenser. Wrijf je handen met de alcohol erin tot ze weer droog zijn.

 

Reacties zijn gesloten.