Japanse acupunctuur

Japanse acupunctuur: pijnloos en ontspannend

Bij een Japanse acupunctuur behandeling worden heel dunne naalden op bepaalde plaatsen, de acupunctuurpunten, in contact met de huid gebracht. Daardoor wordt een reactie op gang gebracht waardoor uw lichaam meer in balans komt en klachten verminderen.

prikken In de Japanse acupunctuur wordt de punt van de naald tegen de huid geplaatst of daar maximaal een paar millimeter in ingebracht. Doordat de naald erg dun is en voorzichtig wordt in gebracht is deze vorm van acupunctuur pijnvrij en wordt het als erg ontspannend ervaren. Bovendien blijkt dat juist op deze wijze de lichaamsenergie effectief beïnvloed kan worden.

De acupunctuurnaalden worden vaak op andere plaatsen ingebracht dan waar uw klacht zich bevindt; bij hoofdpijn bijvoorbeeld worden vaak punten op de armen en benen gebruikt. De levensenergie (“chi”) verplaatst zich namelijk door het lichaam via bepaalde banen, de zogenaamde meridianen. Behandeling van een acupunctuurpunt op zo’n meridiaan beïnvloedt de energiestroom in de hele meridiaan. Door bijvoorbeeld een acupunctuurpunt op de galblaasmeridiaan op het been te behandelen kan een energiestagnatie die zich aan het andere eind van deze meridiaan in het hoofd bevindt, worden opgelost waardoor hoofdpijn verdwijnt.

Behalve met naalden wordt voor het stimuleren van de acupunctuurpunten ook gebruik gemaakt van verwarming met behulp van moxa, een gedroogd kruid.

-> Behandeling in beeld -> Disclaimer -> Acupunctuur

Reacties zijn gesloten.