Behandeling in beeld

Behandeling in beeld

Vraaggesprek: bij het begin van de behandeling kunt u uw klachten toelichten; ook worden vragen over uw algemene gezondheid gesteld. Al deze gegevens zijn van belang voor een juiste diagnose.

Polsdiagnose: terwijl de patiënt de handen op de buik heeft liggen, wordt de kwaliteit van de polsslag op 6 plaatsen gevoeld en vergeleken. Dit geeft informatie over de energieverdeling over de meridianen.

Punt lokalisatie: het is van groot belang de acupunctuurpunten exact te lokaliseren. Met behulp van de pols wordt de locatie van een punt bij de knie geverifieerd.

Nek behandeling: behandeling van de nek en schouders is erg belangrijk omdat de energiecirculatie daar vaak blokkeert. Door middel van subtiele en pijnloze naaldtechnieken wordt dit gebied meer ontspannen, waardoor de energie doorstroomt en klachten verminderen.

Moxa behandeling: acupunctuurpunten kunnen ook verwarmd worden met zgn. moxa, een gedroogd kruid (onderste 4 foto’s). De kegel wordt verwijderd zodra de warmte duidelijk voelbaar is. Dit betekent dat de kegel voor ca. 1/3 opbrandt en dan weggehaald wordt.

-> Ziektebeelden -> Disclaimer ->   Acupunctuur -> Japanse Acupunctuur

Reacties zijn gesloten.